Най-малко 147 души са загинали при сблъсъците в Бангладеш. Това е съобщил

...
Най-малко 147 души са загинали при сблъсъците в Бангладеш. Това е съобщил
Коментари Харесай

Близо 200 са жертвите при студентските протести в Бангладеш

Най-малко 147 души са загинали при сблъсъците в Бангладеш. Това е съобщил министърът на вътрешните работи на Бангладеш Асадузаман Хан. Това са и първите по-цялостни данни по отношение на броя на починалите, оповестява Анадолската организация. 
Прочетете още
Сред починалите има студенти, служители на реда, деятели и хора от разнообразни специалности. В ход е в допълнение следствие, с цел да се дефинира общият брой на починалите. Според самостоятелни оценки жертвите са над 200. По-рано денем държавното управление възвърне услугите за мобилен интернет след 10 дни спиране.

Припомняме, че Върховният съд на Бангладеш анулира множеството квоти за държавни работни места, които предизвикаха националните студентски митинги.

Отхвърляйки решение на по-нисш съд, Апелативният отдел на Върховния съд разпореди 93% от държавните работни места в южноазиатската държава да бъдат отворени за претенденти съгласно заслугите, каза основният прокурор на Бангладеш Амин Удин.

Той изрази вяра, че обстановката в страната ще се възстановява. Главният прокурор ще изиска от държавното управление да открие виновниците зад насилието и да предприеме строги дейности против тях. Правителството на премиера Шейх Хасина отстрани квотната система още през 2018 година, само че съдът я възвърне предишния месец, определяйки общите квоти на 56%, което провокира митингите и последвалите държавни репресии.

Услугите за интернет и текстови известия в Бангладеш бяха спрени по време на демонстрациите.

Войници патрулираха по улиците на столицата Дака, където бяха сложени контролно-пропускателни пунктове на армията, откакто държавното управление подреди вечерен час в петък.

Местните медии оповестиха за обособени конфликти по-рано денем сред протестиращи и силите за сигурност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР